Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes

Ilttyv_bind_1.indd Original titel: Over Sløret.
Serie: Ilttyv  (nr 1)
Forlag: Alvilda.
Kilde: Hardcover. 357 sider.

Udgivet: 07-10-2015.

Genre: Dystopisk.

Forlaget skriver:  “Mit løb tærer på ilten, og smagen af jern i munden bliver stærkere og stærkere. Den lægger sig som en hinde på min tunge. Hvis jeg ikke får fat i mere ilt snart, dør jeg …”

I en dyster fremtid koster hvert åndedrag penge. Kun de rige har råd til kvalitetsilt, som den der fandtes før katastrofen. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge. Troy og Shay kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance …

“Over sløret” er første bog i serien “Ilttyv”.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Alvilda.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Min mening:
Det er ikke første gang at jeg læser noget med Nicole, men det er første gang at jeg læser en dystopisk bog med hende, og fra bogens forside (det er fantastisk) og teksten var jeg ret spændt på at se, hvordan bogen vil være. Endnu en gang blev jeg fanget af Nicols sprog samt hendes historie, og inden jeg havde set mig om, havde jeg vendt den sidste side i bogen.  

Bogens hovedpersoner er Shay og Troy, de er søskende, og ved hvert kapitel skiftes de til, at fortælle deres historie i den verden som Nicol har skabt. De begge to er nogle ret interessant personer på hver deres måde, og jeg glæder mig til at læse mere om dem. Der var meget få personer som jeg ikke kunne lide, men der var blandet andet deres far. (som er Troy stedfar) jeg kunne ikke tag ham, og jeg synes han havde nogle dumme holdninger, og der udover var grov mod Troy. Shay og Troy møder hver i ser nogle personer i bogen, og jeg er spændt på at se, hvad deres roller bliver, og hvor tæt de bliver knyttet til dem. 

Alt i alt synes jeg at det var en fantastisk læse oplevelse. Fra jeg havde læst den første side, gik der ikke lang tid før jeg blev fanget af Nicols sprog, og hendes alt for spændende verden. Jeg synes at det er fedt at der kommer flere og flere danske fantasy. Og ikke mindst dystopisk bøger, for dem mangler vi! Så det er rigtig fedt at Nicol kaster sig ud i det, og jeg er spændt på at se, hvad der kommer til at ske i Under Sløret, som er den næste bog i serien. Det fede ved den her bog, er at den kan funger for både piger og drenge pga. Shay og Tory forskellige synsvinkler på historien, så jeg vil varmt anbefale bogen til jer, der har lyst til at kaste sig ud i en vellykket dansk dystopisk.

stjerner

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

Ilt-tyv 1: Over sløret Ilttyv:

  1. Over Sløret
  2. Under Sløret

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s