Fornyeren af Veronica Roth

Anmeldes til bøge1r

  Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Forlaget skriver: Hvad er sandheden værd? Kan man overhovedet sætte en pris på den? Tris og Four finder ud af, at hele deres liv og virkelighed har været baseret på en løgn.

Deres verden er vendt på hovedet, og de må begge gøre op med sig selv, om de har troen på, at den kan rettes igen. Og ikke mindst om det vil være prisen værd.

“Fornyeren” er tredje bog i bestsellertrilogien “Divergent”.

Tak for anmeldereksemplar som er fra Alvilda.
De følgende udtryk og holdninger, er helt og holdent mine egne

Læs også min mening om de andre bøger i serien:
1 og 2

Min mening:
Lige fra starten af har jeg været vildt spillet om den her bog. Blandt andet om jeg overhovedet gad og læse den, fordi den har fået så få stjerner på Goodreads. Men jeg var vild med de to første bøger og jeg vil gerne have serien afsluttet, så jeg gav den en chance. Og selv om bogens afslutning overraskede mig, og jeg havde svært ved at komme i gang med den, så er jeg glad for at jeg fik den læst og fik en afsluttet på serien. 

I de to første bøger kunne jeg rigtig godt lide Tris. Hun var sådan en stærk og modig person, som man bare gerne vil synes godt om med det samme. Men det er som om at hun har fået en hel anden personlighed, der er meget mere barnlig og utroværdig. Jeg kan ikke forstå de valg hun gør i løbet af bogen, og jeg slet ikke forstå forfatterens valg om hvad hun gør med Tirs i slutningen af bogen.

For første gang får vi lov til at se Tobias synsvinkel. Jeg kan normalt godt lide når man ser bogen fra forskellige synsvinkler. Men det fungere ikke ret godt i den her bog. For det første skulle forfatter havde valgt at gøre det helt fra starten af i stedet for den sidste del i serien. For det andet blev jeg virkelig skuffet over Tobias personlighed. Jeg ved godt at han har været igennem en hel den, og det er med til at påvirke hans personlighed. Men jeg altid set ham som en stærk og klog person, men det fladt helt fra hinanden, for han virker bare så svag i sin fortælling. Tirs og Tobias gør begge to nogle virkelig dumme valg i den her bog, som man kan krumme tær over. Der udover lyder de så ens, så det var svært at se, hvem der var hvem i deres fortælling. Så det er ret godt at står hvem der fortæller ved det nye kapitel, for ellers vil jeg havde haft svært at se, hvis synes vinkel vi så det fra. Der var faktisk op til flere gange, hvor jeg lige måtte blader tilbage, for at se hvem det var, for de lyder som person. Og når det er sådan skulle man bare havde holdt sig til en person. 

Vi får mere at vide om Tirs og Caleb mors baggrund, og det kan jeg rigtig godt lide. Den del synes jeg var ret spændende at læse om, og jeg vil ønske at der var mere af den. Christina kunne jeg rigtig godt lide i den her bog. Jeg tror at hun kunne være rigtig interessant som en hovedperson. Der udover synes jeg også at  Peter, Caleb er nogle ret spændende personer. Og hvis jeg skal være ærlig, så vil jeg hellere havde haft Caleb synesvinkel end Tobias da jeg tror at det kunne være mere interessant at læse. Specielt med alle de ting han har fortaget sig fra de to første bøger. 

Alt i alt synes jeg at det var okay bog. Der var nogle ting der skuffet mig, men jeg synes også at det var rart at få en afslutning på bogen. Jeg synes ikke helt at forfatteren har gemmen tænkt den her bog. Det virker som om at hun bare vil have en hurtig og ligegyldigt afslutning på bogen. Hvilket er trist når hun har fået bygget sådan et spændende samfund op. Forfatterens sprog er enlig okay, men jeg kunne godt havde brugt færre sider i bogen, og en hurtigere start. Jeg har valgt at give bogen  stjerner, da jeg synes at den sidste del af bogen var okay, og jeg kunne rigtig godt lide at vi får mere at vide om Tirs og Calebs familie. Men når det er sagt, så er det ikke en bog jeg kommer til at læse igen, og jeg vil ønske at Ruth havde lavet en mere stærk og gemnemtænkt afslutning, så den passede til de to første bøger.

stjerner

Divergent:

  1. Afvigeren
  2. Oprøreren
  3. Fornyeren

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s