Heksenat af Deborah Harkness

Anmeldes til bøgerForlaget skriver: 

Det begynder med fravær og begær.
Det begynder med blod og frygt.
Det begynder med en opdagelse af hekse.

Historikeren Diana Bishop, der er af hekseslægt, forsker i alkymistiske skrifter og falder over et fortryllet manuskript i Bodleian Library i Oxford. Diana har ikke brugt magi, siden hendes forældre blev dræbt på grund af deres evner, men da hun mærker manuskriptets kræfter, aner hun farer og sender det tilbage i arkivet uden at afkode dets indhold og hemmeligheder.

Hvad hun ikke ved er, at den gamle alkymistiske tekst Ashmole 782 har været forsvundet i århundreder og tiltrækker sig opmærksomhed fra andre væsner. Deriblandt vampyren Matthew Clairmont, som forsker i genetik. Meget imod sin vilje bliver Diana tiltrukket af Matthew, men et forhold mellem en heks og en vampyr er ikke problemfrit – især ikke da deres forhold strider mod en gammel pagt, som skal sikre ro og afstand mellem arterne og undgå at tiltrække sig opmærksomhed fra menneskerne. I takt med at Dianas magiske evner vokser, står det klart, at nogen vil hende til livs, og sammen med Matthew forsøger hun at finde ud af, hvad manuskriptet indeholder af hemmeligheder om arternes fortid og mere interessant; deres fremtid. Og det skal vise sig at blive noget af en rejse – både i tid og sted.

Goodreads | Forfatteren | Forlaget | Bogpriser | Amazon

Jeg har virkelig svært ved at anmelde den her bog! Der er så mange ting i den, som jeg elsker og bare ikke kan få nok af. Men jeg synes også, at den på mange måder er tung og kedelig. Jeg har læst bogen før. Men da jeg aldrig fik den anmeldt og Nattens skygge lige er udkommet tænkte jeg at det var på tide at anmelde bogen. Jeg har stort set de samme følser for bogen anden gang, som da jeg læste den første gang.

Der er utrolig mange lag i den her bog. For det første er der kærligheden mellem Diana og Matthew, de deres arbejde som fylder meget i bogen, og hele den her overnaturlige verden. Hvordan de forskællige væsner har det med hinanden osv.  Det er klart kærligheden mellem Diana og Matthew som jeg bedst kan lide i bogen. Jeg vil sådan ønske at den fyldte mere en alt det her med historie  og videnskab, som der flyder rigtig meget. Og det synes jeg bare er kedeligt i længenden.

Jeg kan rigtig godt lide Diana og Matthew som personer. De har nogle dejlige personligheder der går lige ind i hjertet på en. Vi får bogen fortalt af Diana. Men 3-4 kapitler får vi lov til at høre dem igennem Matthew. Hvor vi får en lille bid, af hans verden og tanker. Jeg vil havde ønsket at der var flere kapitler, med Matthew. For det giver et meget bedre billede af ham. Der er rigtig mange personer med i bogen. Så man skal lige være opmærksom på hvem der er hvem. For eller glemmer man dem nemt.

Alt i alt synes jeg at bogen var rigtig god. Jeg kunne godt havde brugt noget mindre sank om Diana ig Matthews arbejde. Men på den anden siden kan jeg godt, at det er en vigtig del af dem. Jeg synes at bogen var ret lang. Så det vil havde været rart, hvis den var de 100-150 sider minder. Jeg elsker at man får et indblik, hos de forskellige overnaturlige væsner. Jeg har længe ventet på to’eren og jeg glæder mig til at komme i gang med den. 

HeksenatAll Souls Trilogy serien:

  • Heksenat
  • Nattens skygge

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

2 thoughts on “Heksenat af Deborah Harkness

  1. Jeg er meget i tvivl mht. om jeg skal læse denne bog på et tidspunkt. På den ene side er jeg fristet, men på den anden side har den ikke fået særlig gode anmeldelser.

    Mvh. Den lille Bogblog

  2. Jeg kan virkelig godt lide Harkness’ første bog – den anden skuffede mig lidt, men sådan er det jo typisk med fortsættelser.

    Du har dog helt ret i, den er lang tid om at komme i gang; og er meget grundig i nogle lidt tunge punkter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s