Det Ulmende Oprør af Sabaa Tahir

Original titel: An Ember in the Ashes.
Serie: An Ember in the Ashes (nr 1)
Forlag: Alvilda.
Kilde: Indbundet. 512 sider.

Udgivet: 05-11-2015.

Genre: Fantasy, Dystopisk.

Forlaget skriver: Laia er slave. Elias er soldat. Ingen af dem er frie.

Under imperiets herredømme straffes al modstand med døden. Da Laias bror arresteres, ser hun sig tvunget til at opsøge modstandsbevægelsen. For at redde ham går hun med til at spionere i det farligste sted i riget: militærakademiet. Her lever Elias, skolens dygtigste aspirant. Men i sit indre drømmer han kun om at undslippe den undertrykkelse, han hele sit liv er blevet trænet i at udøve.

Laia og Elias finder hurtigt ud af, at deres skæbner er forbundne, og at deres fælles valg har vidtrækkende konsekvenser. For nye vinde blæser over imperiet – vinde, der kan lægge konger i graven og gøre soldater til kejsere.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Alvilda.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Min mening:
Jeg havde ikke hørt særlig meget om bogen da jeg skulle i gang med at læse den, så jeg var ret spændt på at se, hvordan den vil være. Bogen tog mig med storm, den starter med et brag og forsætter der ud af, med en hæsblæst handling fyldt med vilde plot twist. Så når du begynder at læse bogen, så vil jeg råde dig til at have tid til det, for når du først er gået i gang med den, kan du slet ikke slippe den igen. 

I bogen følger vi både Laia og Elias der skiftes til at have hver deres kaptiel, hvilket fungere rigtig godt. I starten kunne jeg bedst lide Laia, men i takt med at vi lærte Elias, og følger hans udvikling, blev jeg mere og mere vild med ham. Laia er også en fin person. I til tider synes jeg at hun irriterende, men hun bliver heldigvis bedre jo længere vi kommer ind i bogen, hvilket klædte hende. Der er noget også kærlighed i bogen, men i stedet for at det bliver overdrevet og overtager handlingen i bogen, så er det her naturligt, og det er rigtig rart.

Alt i alt synes jeg at det var en fantastisk læse oplevelse. Sabaa måde at skrive på er ret imponerende, hvilket er godt gået, når man tænker på at Det Ulmende Oprør er Sabaa Tahir’s debut roman. Sabaa har skabt et unikt univers og nogle interessante karakter 0g det gør at Det Ulmende Oprør blev en af de bedste læse oplevelser fra 2015, og jeg vil varmt anbefale den, hvis du ikke har læst den. 

stjerner

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

2 thoughts on “Det Ulmende Oprør af Sabaa Tahir

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s