Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

Anmeldes til bøge1rForlaget skriver:  »Supersjov og klog og en af de mest oprigtige romantiske historier jeg nogensinde har læst.«  – John Green, forfatter til bestsellerne En flænge i halsen og Gåden om Alaska

Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school. Hun har en trofast bedste veninde, et godt fritidsjob i og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende.

Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Selv om Anna ikke kan fransk møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget – og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske.

Anna og det franske kys er fyldt med vidunderlig humor og atmosfære, smukke venskaber og karakterer fulde af personlighed.

»Anna og det franske kys er en fantastisk bog.«  – Rainbow Rowell, forfatter til bestsellerne Eleanor & Park og Fangirl

Forlag ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser ● Plusbog

Min mening:
Nøj hvor har jeg været spændt på den her bog! Jeg har hørt så meget om den på Youtube, så jeg hoppede nærmest af glæde da, jeg så de første nyheder om at den vil blive oversat på dansk. Jeg har været i Paris, og det var vildt sjovt at følge Anna i byen. Jeg fik helt lyst til at se byen igen. Det tog mig kun få timer at læse den, for jeg blev så opslugt af bogen, at jeg glemte tid og sted.

Anna er en utrolig skøn pige. Hun er åben som en bog, så hun er super nem at sig relatere til. Hun er en lidt sjov pige, for man skulle tro at nyheden om at komme på en fransk kostskole i Paris, vil være lykken. Men hun bliver ikke begejstret da hun finder ud af det. Tværtimod. Hun vil bare være hjemme.  Men hun tager afsted, og hun kaster sig ud i at lære sproget og kultren, i stedet for at være en sur teenager, og det er er et kæmpe plus. Hun er til tider lidt naiv. Men på den anden side må det heller ikke være nemt at være teenager i et fremdet land. I starten er hun ret generet og usikker på sig selv. Men hun udviklere sig i løbet af bogen, og det er skønt at følge den udvikling.

Anna får en lille venne flok på sin nye skole. Det er en ret spøjs gruppe. De er nogle ret skønne personer, og jeg kan godt forstå at Anna vælger at hænge ud med dem. Anna har set lidt til en fyr der hjemme fra, som hun har været forelsket i, i evigheder, men alt bliver vendt op og ned da hun møder Étienne St. Clair, som er en del af hendes nye venneflok. Man kan tydligt læse at der er et særligt bånd i mellem Anna og Étienne St. Clair. Nogle vil måske mene at det går for langsomt med de tojeg syne at det er okay, for det virker mere naturligt på den måde. jeg kan rigtig godt lide Anna og Étienne St. Clair, de er så søde sammen. Étienne St. Clair er ikke perfekt, og han gør da også nogle mærkelige ting i bogen. Men man kan tydelig se at han vil være der for Anna, og det kan jeg rigtig godt lide ved ham. 

Alt i alt synes jeg at det var en fantastisk bog at læse. Det er forfatterens først roman, men det synes jeg ikke at man kan mærke, for hendes sprog er så let og lige til, så man tænker slet ikke over at det. Der udover er kapitlerne ret korte, hvilket er virkelig dejligt.. Jeg faldt pladask for bogen, og så nu glæder jeg mig til at, jeg kan få fat i den næste bog. Som heldigvis udkommer i starten af den her måned. Jeg vil varmt anbefale den her bog, til jer der har lyst til at læse en sød kærligheds historie der forgår i Paris. 

stjerner

Anna og det franske kys:Anna og det franske kys

  1. Anna og det franske kys
  2. Lola og naboens søn. Udkommer den 8 Juni 2015
  3. Isla og jagten på lykke Udkommer til Oktober 2015.

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

One thought on “Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s