Lygtemandens datter af Jette Kjær Petersen

Anmeldes til bøge1rTak for anmeldereksemplar som er fra Jette Kjær Petersen.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Forlaget skriver: Calluna er 16 år og bor hos sin mormor i udkanten af Rold skov. Hendes mor døde under mystiske omstændigheder, da Calluna var spæd, men ellers har hun levet et helt almindeligt liv. Indtil nu. Der begynder at ske mærkelige ting. Hendes drømme viser sig at være virkelige. Hvad er det for evner, der vågner i en pige, som bare gerne vil være en almindelig teenager?

Spørgsmålene hober sig op i Callunas sind. Hvad skete der med hendes mor? Hvor er hendes far? Hvem – eller hvad – er Calluna?

Lygtemandens datter er en spændende ungdomsroman om overnaturlige væsner, kærlighed og kampen for at finde sin plads i verden.Jette Kjær Petersen f. 1985 debuterer med paranormal romance sat i et dansk miljø fuld af gamle sagnvæsner og moderne teenagere.

ForlagForfatterenGoodreadsBogpriser,

Min mening:
Det her er Jette Kjær Petersen føste bog, og jeg havde ikke hørt om den før Jette skrev til mig. Så derfor havde jeg ingen forventninger, da jeg sagde ja til at anmelde bogen, men da jeg havde læste om den synes jeg at den lød ret interessant. Da jeg var færdig med at læse bogen, var jeg glad for at jeg havde læst den, for den er super spændende, og jeg nød at læse den. Jeg elsker Jettes lette og naturlige sprog, samt hendes måde at blande det overnaturlige ind i den verden som vi kender, uden at det bliver for meget.

I starten kunne jeg ikke lide Calluna, hun virkede ret naiv og kedelig. Men hun jeg synes at bliver bedre og bedre jo længere vi kommer ind i bogen, og til sidste kunne jeg rigtig godt lide hende, for hun udvikler sig, i takt med hendes søgen om hendes familie, og det er rigtig fedt. Jeg tror at Calluna er en almindelig teenager (der oplever kærlighed, skoleskift osv), men der er også noget overnaturligt ved hende (vil ikke afsløre, hvad det er) og det gør hende ret spændende. Lukas kan jeg ret godt lide. Han er sød, betænksom, og vil gøre alt for at hjælpe Calluna. Jeg synes at forholdet mellem ham og Calluna udvikler sig ret hurtigt. Men på en eller anden måde er det okay, for jeg tror også at det vil havde været kedeligt for den unge målgruppe, hvis der var alle mulige ubetydelige detaljer i det.  

Alt i alt synes jeg at det var en rigtig god bog. Jeg var underholdt, og jeg havde svært ved at ligge bogen fra mig. Specielt i den sidste del af bogen. Det her er som sagt Jettes første bog, og jeg synes at hun gør det rigtig godt. Den er velskrevet, og hun har nogle gode emner i bogen. Blandet andet kærlighed, skoleskift, venskaber, familie osv. Der er også en del overnaturlige væsner i den her bog, og jeg synes at der er en god balance i mellem det, og til det liv vi kender. Målgruppen er for teenagerne. Men de lidt ælder piger og drenge kan også have glæde af at læse den, og jeg vil klart anbefale Lygtemandens datter, for jeg synes at den er rigtig god.  Bogen ligger op til en forsættelse, pga bogens afslutning, og på forlagets hjemmeside, ser det ud som om at der kommer er en forsættelse, hvilket jeg synes er utrolig fedt, og jeg krydser finger for at det sker, for jeg vil gerne læse mere Calluna og Lukas historie.

stjerner photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s