Paper towns af John Green

Anmeldes til bøge1rTak for anmeldereksemplar som er fra Rosinante & Co.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Forlaget skriver: Paper Towns er historien om Margo og Q. og historien om et mysterium. Mysteriet om de mennesker, vi idealiserer så højt, at vi i vores jagt på at finde dem opdager, at vi leder efter de forkerte.Barndomsvennerne Quentin og Margo går på samme high school, men er vokset fra hinanden. 

Den nørdede Q følger fascineret fra sidelinjen den gådefulde, smukke Margo, som flirter rundt med de populære elever på skolen. Men hun bliver først et mysterium, da hun en tilfældig aften kravler ind gennem Qs vindue og tilbage i hans liv – med planer om en hævnaktion mod alle der nogensinde har såret hende.

Efter deres eskapadenat forsvinder Margo, og Q og hans venner dropper eksamenslæsningen for at finde hende, død eller levende.Historien om Margo og Q giver læseren mere end bare en sjov og romantisk fortælling, men også noget at tænke over – hvilket efterhånden er den bedstsælgende forfatters specialitet.

Paper Towns kommer som stor ungdomsfilm i juli 2015 og bliver dermed “opfølgeren” til En flænge i himlen.

ForlagetForfatterenGoodreadsBogpriser,

Min mening:
Det her er min trejde bog med John Green. Den første bog var En Flænge i Himlen, som jeg gav 4 stjerner. Den seneste bog jeg har læst med John er Gåden om Alaska, som fandt kedelig og der for gav jeg den kun to stjerner. Så jeg har lidt blanede meninger når det kommer til Johns bøger. Jeg har hørt en del om Paper Towns, og der udover kommer den, som en ungdoms film i 2015. Så jeg var ret nysgerige på bogen og selv om jeg kun har givet bogen 3 stjerner, så er jeg ret glad for at jeg fik læst den.

I bogen høre vi om de to skønne personer Quentin (også kaldt Q) og Margo. Fra den første side af var jeg vilde med deres lidt sære, og sjove personligheder. Hele bogen får vi fra Q’s synsvinkel. Udover hele mysteriet om Margo, så høre vi en om Q’s high school liv, samt hans liv med hans venner og familie, og det kan jeg rigtig godt lide. Det lyder måske kedelig, og det vil det nok også havde været, men John har puttet en masse humor i personerne, og det er fedt. Jeg elsker Radar, og Ben, som er Q’s venner. De er virkelig skønne og de fik mig til at grine op til flere gange. Både med setninger som “Verdens største samling af store julemænd” og jeg “stop, stop, jeg skal tisse!” Nøj den mand (john) forstår at putte humor i bogen, og det ret fedt til sådan en her ellers lidt tung bog.

Hele mysteriet med Margo er enlig ret fint nok. Jeg kunne rigtig godt lide den første og den sidste del i bogen, men den midterste del kedet mig ret meget, også synes jeg at slutningen i bogen er ret tam, hvilket er lidt trist. Personligt synes jeg ikke at den åbne slutning passer ind til ellers den ret så gemnemførte bog, Jeg vil ikke sige så meget om den, for det vil bare afsløre det hele. 

Alt i alt synes jeg at det er en fin bog. Jeg elsker Johns proson galleri, og den måde han udvikler dem på. Der udover er jeg også helt vild med hans nørde sprog til bogen. Nogle vil måske finde hans sprog kedeligt eller mærkeligt, men jeg synes at det er et friskt pust blandt alle de andre forfattere, og jeg kan godt forstå at han er blevet så populær, som han er blevet. For der er bare noget særligt over ham. I bund og grund kunne jeg godt lide bogen, og jeg glæder mig til at se, hvordan den bliver som film. Jeg vil vamrt anbefale bogen, til jer der gerne vil have noget humor og en skøn læse oplevelse. 

stjerner

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s