Endgame: Kaldet af James Frey

Anmeldes til bøge1r

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.
De følgende udtryk og holdninger, er helt og holdent mine egne

Forlaget skriver: Læs bogen. Find sporene. Løs gåden.

Siden tidernes morgen har 12 urgamle slægter været udvalgt til at spille Endgame. Et spil, der går ud på at sikre sin egen slægts overlevelse, mens Jorden går under og alle andre vil dø.

Da tolv meteorer rammer kloden tæt på Spillernes hjem, ved de, at Endgame er i gang. Det bliver starten på en brutal kamp for overlevelse, men også på en storstilet skattejagt, der omfatter hele kloden. Nogle vil dræbe, andre vil forelske sig; nogle regner den ud, og enkelte afventer. Men alle spiller med. Også læseren.

Endgame er hæsblæsende læsning i sig selv. Samtidig er den fyldt med skjulte spor, koder og koordinater, som kan bruges i skattejagten. Den læser, der først løser gåden og finder nøglen kan blive den heldige vinder af $500.000 i guld! Skattejagten foregår på engelsk og er arrangeret af Third Floor Fun, LLC, i USA. For at deltage skal man have en gyldig Googlekonto. Udførlige spilleregler findes på endgamerules.com

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Min mening:
På Unge læser med Rosinante&Co facebook side har de skrevet utrolig meget om Endgame. De har fortalt en del om projektet, og de har talt talt dage ned til at det hele blev skudt i gang. Og jeg har fulgt med på side linjen og været spændt på at få bogen, for jeg har haft mine egene spørgsmål og tvivl til hele projekt. Fx om det var en bog fyldt med gåder, eller om der rent faktisk var en handling i den, og om det er så godt som det lyder, eller om det hele er noget der er blevet blæst op på medierne. Da jeg endelig sad med bogen på bordet, synes jeg at den var utrolig smuk, og jeg var spædt på at komme i gang med den, og pga bogens fede start gik, der ikke lang tid før jeg sad og var optaget af bogens personer, gåder og univers.

I bogen følger vi de 12 spillere og deres spil. Vi får lov til at høre lidt om deres liv før spillet og vi får lov til at følge dem imens spillet er i gang. Jeg er rigtig glad for at James har gjort det på den måde, for det gør at vi kommer tættere ind på spillerne, og det var noget af det jeg savnede med The Hunger Games. Der er nogle ret spændende personer med i spillet, der spiller spillet på hver deres måde, og jeg synes at det er vildt at James har kunne give dem hver deres stærke personlighed. 

Af de 12 personer vi møder kan jeg bedst lide Sarah, for hun har en rigtig spændende personlighed. Hun er super dygtig til mange af de ting, som en spiller skal kunne i spillet. Men hun vil ikke spille spillet. Men hun spiller det, så hun kan rede dem hun elsker og vænne tilbage til sit normale liv. Hun virker som den mest menneskelige af spillerne, og det kan jeg rigtig godt lide. Den anden spiller som jeg godt kan lide er Jago. I starten virkede han som en ret barsk type. Men jeg synes at han ænder sig i løbet af spillet.  Chiyoko er også en interessant person. Men hun er for kold hjertet til, at jeg vil holde med hende. Baitsakhan og Maccabee tænker ens, og bruger vold til at komme igennem spillet. Jeg kan godt se at de bruger den metode, fordi det er det de er bedst til, men jeg kan ikke lide den, og det er de to personer jeg synes mindst om. 

Alt i alt synes jeg at det er en utrolig spændende bog. På nogle punkter synes jeg, at den minder lidt om The Hunger Game. Med at det er nogle spillere der skal slå hinanden ihjel. Men når det er sagt, så synes jeg også at lighederne stopper der, for den her bog forgår i den verden vi kender, og de unge lever det liv vi kender med hver deres kultur, de har mobiler, biler og andet moderne teknik og det er en ret fed detajle. James sprog er ret enkelt, hvilket passer mig fint, for der sker så meget i bogens handling. Der er en af drenge i bogen der stammer, og det bliver for overdrevet til mig, så det ente med at jeg synes at det var træls at læse om ham, men jeg kan godt se meningen med det, så det er til at leve med.

Der er en masse gåder i spillet, og  dem kan man bruge til at et spil på nettet, hvor man kan vinde rigtige penge. Udover bogen og spillet kommer der en film i 2016. Jeg glæder mig til at høre mere om filmen og, hvis de laver en film der svare til bogen. tror jeg at den kan blive en rigtig fed film. Gerneralt elsker jeg hele idéen med det her projekt, og jeg synes at det er vildt fedt at der er et dansk forlag der bakket så meget op omkring det og fået oversat bogen. Jeg vil varmt anbefale at læse bogen, for den er spændende og det er en bog, som både piger og drenge kan være med på. Det her er den første bog i en serie op 3. Jeg håber ikke at der går for lang tid, før at den næste bog kommer, for jeg vil virkelig gerne vide hvad der sker med spillerne og spillets gang!

stjerner

EndgameEndgame 1 - Kaldet

  1. Endgame: Kaldet

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s