Maze Runner – Labyrinten af James Dashner

Anmeldes til bøge1r  Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Forlaget skriver: Træd ind i labyrinten, hvor kun den stærkeste overlever – og den hurtigste undslipper.

Da Thomas vågner, kan han ikke huske andet end sit navn. Han er omringet af fremmede – drenge, som heller ikke kan huske noget fra før. Hver måned kommer der en ny til Lysningen. Ingen ved hvorfra. På den anden side af de høje stenmure, der omgiver det lille samfund, er der en uendelig og altid foranderlig labyrint. Den er drengenes eneste vej ud, men ingen er nogensinde kommet levende igennem den.

Om natten lukker porten drengene inde. Og fjenderne ude.

Tak for anmeldereksemplar som er fra Rosinante & Co.
De følgende udtryk og holdninger, er helt og holdent mine egne

Min mening:
Lige siden jeg hørte at The Maze Runner vil blive oversat til dansk, og at der vil komme en film af bogen, har jeg haft lyst til at læse den. Jeg har læst en del dystopisk/science-fiction bøger, hvor der er nogle der prøver at styre en verden. Er det første gang jeg læser det med en mandlig hovedperson. Der udover synes jeg bare at selve handlingene lød rigtig spændende. Så da jeg endelig havde den i hånden, gik der heller ikke lang tid før at jeg gik i gang med at den. 

Jeg kan ret godt lide de personer der er med i bogen. Thomas er nem at forholde sig til, fordi han virker så menneskelig i forhold til de andre drenge, der er nogle ret hårde typer. Jeg kan rigtig godt lide hans personlighed, og jeg synes at det var spændende at læse om hans kamp og oplevelser. Chuck, Teresa, Minho, Newt. Kan jeg også ret godt lide. Specielt Chuck. Han var den først person jeg kom til at holde af, fordi han virker som den mest menneskelige, af de drenge der var der i forvejen. Teresa er den eneste pige. Så man kunne godt frygte at der vil komme de sædvanlige trekantsdrama, som man tit møder i ungdomsbøger. Men James har valgt at have fokus på action delen frem for kærligheden, hvilket kun er et stort plus for mig, og jeg håber at det forsætter i det 2 andre bøger. 

Alby er flokkens leder. Jeg kunne slet ikke tag. Jeg synes at han var en nar. Jeg var så træt af, at han blev ved med at hakke ned på Thomas. Det kan godt være at han har været meget igennem, men jeg havde bare lyst til at ruske i ham, og råbe at tag sig sammen. Det er lige før at jeg bedre kan lide Gally end Alby. Genert synes jeg bare at drenge var ret barske. Men det er på en måde forståeligt nok når de lever som de gør.

Alt i alt synes jeg at det var en rigtig god bog. Jeg kan godt lide at vi få lov til at opleve drenges kamp og at vi får lov til at se, deres Konflikter med hinanden og dem selv om de skal flygte ud til en ukendt verden eller om de skal blive. Man læser deres tvivl om om stedet, som er det eneste de kan huske og kender og de begynder at komme med spørgsmål, som hvorfor at de er endt i labyrinten, hvem der styre det hele osv. Jeg skulle forbi de første 100 sidder, før at jeg synes at bogen var spændende. Så jeg var i tvivl om bogen skulle have 3 eller 4 stjerner. Men jeg har valgt at give den 4 stjerner fordi jeg så godt kan lide det som James spændende plot samt lille twist i slutningen af bogen. Hans sprog, der er dejligt nemt at læse. Det er godt nok ikke fyldt med masser af detaljer. Men det passer perfekt til  Thomas og drenge der lever i labyrinten, og det er fedt at han har fået skabt sig sine egne ord, der passer til labyrintens samfund.

Man høre ikke om verdens samfund der ude for labyrinten. Hvilket er jeg splittet om, for det er fedt, fordi det gør bogen mere spændende, og man får lyst til at læse mere, så man kan få mere at vide om den. Men det er også træls at man ikke får svar på de spørgsmål som man sidder med. Jeg skal ihvertfald læse de to næste bøger, og jeg vil varmt anbefale den til drenge (og piger) der savner en spændende bog inden for dystopi verden, fyldt med science-fiction og action. Den er godt sat sammen, og jeg kan godt forstå at den har fået så meget omtale som den har.  

stjerner

CoverMaze Runner:

  1. Labyrinten
  2. The Scorch Trials. Udkommer i 2015
  3. The Death Cure. Udkommer i 2015

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s