Ugens bog #2

Niceville af Kathryn Stockett

  • Originaltitel: The helpNiceville (Andre)
  • Serie: Ingen 
  • Forlag: Cicero
  • Udgivet: 26-08-2010
  • Sideantal: 407
  • Genre: Skønlitteratur

Dette er historien om tre kvinder, som i 60´ernes Mississippi beslutter sig for at gøre noget helt utænkeligt. Den nye racelov er netop blevet indført, og adskillelsen mellem hvide og sorte er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel for deres liv.

Så meget desto mere fantastisk – og modigt! – er det da også, da Aibileen, en sort hushjælp, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter, en ung, hvid journalist, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ‘mammy’ i sin tid forsvandt ud af hendes liv, og som sætter sig for at beskrive tilværelsen for en række sorte tjenestefolk.

Aibileen er den første, men det er ikke nok med kun én stemme, og langsomt og møjsommeligt – og i dybeste hemmelighed – lykkes det at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie med livet som indsats! Med Niceville giver Kathryn Stockett en på alle måder fantastisk læseoplevelse – rørende, gribende, humoristisk, skræmmende og tidløs. Og en tankevækkende skildring af de grænser, vi – både som mennesker og samfund – vælger at acceptere og dem, vi ikke vil acceptere.

“You is kind. You is smart. You is important.”  

“Wasn’t that the point of the book? For women to realize, We are just two people. Not that much separates us. Not nearly as much as I’d thought.” 

Min mor og jeg var inde og se Niceville i biografen, før jeg vidste at der var en bog. Jeg elsker filmen, og jeg synes at Emma Stone, er perfekt som Skeeter. Jeg har siden hen købt den, og set den op til flere gange. Jeg har senere hen læst bogen, og jeg elsker både den og filmen. Og jeg vil klart anbefale dem, hvis i endnu ikke har læst bogen eller set filmen. For noget tid siden købt jeg bogen, og jeg kunne godt finde på at læse den igen. 

PicMonkey Collage1

1: Engelsk ● 2: Engelsk ● 3: Tysk ● 4: Italiensk ● 5: Slovensk ● 6: Fransk ● 7: Indonesisk ● 8: Bulgarsk

PicMonkey Collage

 1: Svensk ● 2: Polsk ● 3: Finsk ● 4: Russisk ● 5: Spansk ● 6: Norsk ● 7: Dansk ● 8: Dansk

I bund og grund synes jeg at det er nogle okay coveres. Der er ikke nogle jeg synes er helt vildt smukke. Men jeg kan godt lide at de passer til bogens indhold. Dem jeg bedst kan lide er den Bulgarsk, russiske, polske og finske forside. Jeg synes lige også at den danske og svenske forside er okay. Men også lidt kedelige. Jeg synes også at forsiden med Slovenske sprog er ret fin, jeg synes bare at det skulle være en gul farve i stedet for den lyserøde. Jeg kan ikke lide det norske og det Indonesiske. Det franske synes jeg også er lidt kedeligt pga farven. 

“Ever morning, until you dead in the ground, you gone have to make this decision. You gone have to ask yourself, “Am I gone believe what them fools say about me today?”

“All my life I’d been told what to believe about politics, coloreds, being a girl. But with Constantine’s thumb pressed in my hand, I realized I actually had a choice in what I could believe.”
 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s