20 ting om Løvernes Konge

På Metroxpress havde de skrevet den her artikel, fordi Løvernes konge havde 20 års verdenspremiere. Selv om at jeg ikke er den største fan af filmen. Så synes jeg alligevel at det er nogle sjove ting. Så i skal da ikke gå glip af dem. Både teskt og billeder er lånt fra deres artikel.

#1 ‘Løvernes Konge’ hed først ‘Junglekongen’, men så fandt man ud af, at løver jo ikke lever i junglen.

Disney Animated GIF on Giphy Disney Animated GIF on Giphy

#2 Biologer var pænt sure over, at hyænerne skulle være skurkene i filmen. En særlig sur forsker gik så langt som til at sagsøge Disney for ærekrænkelse. Uden at det hjalp noget.

#3 ‘Løvernes Konge’ er den første Disney-film, som ikke er baseret på en bog eller et eventyr.

#4  ‘Pochahontas’ blev skabt nogenlunde samtidig med ‘Løvernes Konge’. Da Disney fejlagtig troede, at ‘Pochahontas’ med sin historie om USA’s begyndelse ville blive den største succes, blev ‘Løvernes Konge’ tegnet af ‘b-holdet’.

#5 Pumba fik æren at at være den første Disney-figur, der prutter i en Disney-film.

Disney Animated GIF on Giphy Sorry Animated GIF on Giphy

#6 Den gamle James Bond, Sean Connery, var oprindeligt tiltænkt rollen som Simbas far Mufasa. Den gik istedet til manden inde i Darth Vader, James Earl Jones.

#7 Da man gik igang med ‘Løvernes Konge’, blev filmen beskrevet som ‘Bambi i Afrika’ møder ‘Hamlet’.

#8 Selvom Disneys animationshold tog til Kenya i Afrika for at blive inspireret, så findes kongeklippen ‘Pride Rock’ ikke i virkeligheden.

#9 Når filmen begynder, og der som intro til ‘The Circle of Life’ bliver mumlet noget gebrokken afrikansk, så betyder det faktisk noget.

Det synges der:
Nants ingonyama bagithi Baba / Sithi uhm ingonyama / Nants ingonyama bagithi baba / Sithi uhhmm ingonyama / Ingonyama Siyo Nqoba / Ingonyama Ingonyama nengw enamabala.

Og det betyder det:
“Her kommer en løve, far/ Åh ja, det er en løve/ Her kommer en løve, far/ Åh ja, det er en løve / En løve, vi vil erobre / En løve en løve og en leopard kommer til denne åbne plads”

#10 ‘Løvernes Konge’ er den første Disney-film, der er oversat til zulu.

#11 Familien til sydafrikaneren, der i 1939 skrev sangen ‘The Lion Sleeps Tonight’, sagsøgte i 2004 Disney for 1.6 millioner dollars. Disney indgik et forlig to år senere.

 

#12 Elton Johns Oscar-vindende sang ‘Can You Feel The Love Tonight’ ville Disney lave om til en sjov duet med Timon og Pumba. Men så blev Elton sur og insisterede på sin storladne version.

#13 Skuespillerne, der lagde stemme til Simbas forældre, Mufasa og Sarabi, spillede også konge og dronning i Eddie Murphy-komedien ‘Coming To America’ fra 1988.

#14 Rygtet siger, at Simbas manke som voksen var inspireret af Jon Bon Jovis hår.

The Lion King Animated GIF on Giphy Jon Bon Jovi Animated GIF on Giphy

#15 Da børneskuespilleren Andreas Hviid, som lagde dansk stemme til Simba, blev for gammel, overtog Lukas ‘Graham’ Forchhammer rollen i ‘Løvernes Konge 3’.

#16 Scar er den eneste løve i ‘Løvernes Konge’, som hele tiden har synlige kløer.

#17 Scar har en ‘gæsteoptræden’ i ‘Hercules’-tegnefilmen fra 1997.

disney animated GIF 

#18 Japanerne mener, at ‘Løvernes Konge’ er tyvstjålet fra deres animerede serie om ‘Kimba – den hvide løve’.

#19 En scene, hvor Timon og Pumba spiller amerikansk fodbold med insekter, blev slettet, før filmen fik premiere. Instruktøren mente ikke, at det gjorde noget godt for filmen.

#20 I november 2015 vil Disney have premiere på en ny tv-serie om Simbas søn Kion.

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

2 thoughts on “20 ting om Løvernes Konge

    • Den er også flot lavet, med nogle fantastiske sange 🙂 Mine ynglings disney film har altid været Peter Pan og Den lille havfrue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s