Blog Challenge. 11 Maj

Anbefal en bog

Når man læser op til flere bøger om året og læser den ene gode bog efter den anden, sidder i sikkert og tænker at det her indlæg vil blive et nemt et for mig. Men det er faktisk rigtig svært. Fordi der er SÅ mange gode bøger jeg kan vælge i mellem. Specielt i år, har jeg læst den ene skønne bog efter den anden, hvilket jo er rigtig lækkert. Der udover hader jeg at anbefale en bog til en person jeg ikke kender personligt. For jeg ved kender ikke personens læsevaner, og derfor vil det være dumt, hvis jeg anbefalede en eller anden kærligheds historie, hvis personen spørg er til krimier. Siden jeg har oprettet min blog, og folk finder ud af at jeg læser så meget, spørge de tit ind til, hvad jeg kan anbefale dem, og jeg prøver altid at undgå de spørgsmål, eller spørge tilbage. Jamen, hvad kan du lide at læse og tag den der fra.

Jeg plejer altid at nævne en eller anden fantasy bog, hvis jeg skal anbefale en bog. Men den her gang vil jeg anbefale en bog der er høre under Skønlitteratur, for dem har jeg læst rigtig mange gode af, her på det seneste. Og der for overvejer jeg om jeg skal prøve at læse mere af det. Bogen jeg gerne vil anbefale jer er Eleanor og Park af Rainbow Rowell

IMAG0035

 Eleanor og Park af Rainbow Rowell.
Tryk på navnet af bogen, hvis du vil læse min anmeldelse af bogen.

Forlaget skriver: Her er romanen til alle, der har prøvet at være forelsket! Eleanor og Park er en kærlighedsroman, der kan blødgøre selv den mest forhærdede. Romanen er indtil videre udkommet i England og USA til fremragende anmeldelser og et hav af personlige anbefalinger på f.eks. læsersitet Goodreads. Rainbow Rowell har skrevet vor tids Romeo og Julie! Anbefales til kvindelige læsere i alle aldre og fans af f.eks. David Nicholls.

Året er 1986. Stedet Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor er netop flyttet til byen med sin mor og søskende – og sin utilregnelige stedfar. Hun føler sig småtyk og forkert – og da hun stiger ind i skolebussen på sin første skoledag, falder hun omgående udenfor med sit ildrøde hår og sine bukser, der holdes sammen med sikkerhedsnåle.

Der er kun én ledig plads. Ved siden af Park. Smukke og cool Park. Som også er udenfor, om end på sin egen måde. Næste dag er pladsen ved siden af Park ledig igen. Og snart sidder de sammen hver dag. Langsomt får de øjnene op for hinanden og forelsker sig, sådan som man forelsker sig første gang, når man er 16 år. Eleanor og Park udspiller sig over et enkelt skoleår til lyden af The Smiths, U2 og Joy Division – og er et udsøgt nostalgitrip for alle, der har prøvet at være forelsket.

Det er en helt utrolig smuk og velskrevet bog. Jeg fik læst bogen utrolig hurtigt, selv om den er på over 300 sider. Den fangede mig fra første side af og jeg sad og stor tude til de sidste sider af bogen. Men der var også steder, hvor den fik mig til at le. Og det sker ikke så tit mere til bøger. Jeg har hørt rygter om at bogen vil blive lavet som film. Og jeg er spændt på at se, hvordan de griber den an, og hvilken skuespillere de vælger til vores personer i bøgerne. Jeg kan kun anbefale at læse den, hvis du endnu ikke har gjort det eller læse mere om den, hvis det er første gang du høre om bogen. 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s