Eleanor og Park af Rainbow Rowell

 

Anmeldes til bøge1r

ForlagetForfatterenGoodreads
Ebib, Bog.nu, Amazon

Forlaget skriverHer er romanen til alle, der har prøvet at være forelsket! Eleanor og Park er en kærlighedsroman, der kan blødgøre selv den mest forhærdede. Romanen er indtil videre udkommet i England og USA til fremragende anmeldelser og et hav af personlige anbefalinger på f.eks. læsersitet Goodreads. Rainbow Rowell har skrevet vor tids Romeo og Julie! Anbefales til kvindelige læsere i alle aldre og fans af f.eks. David Nicholls. 

Året er 1986. Stedet Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor er netop flyttet til byen med sin mor og søskende – og sin utilregnelige stedfar. Hun føler sig småtyk og forkert – og da hun stiger ind i skolebussen på sin første skoledag, falder hun omgående udenfor med sit ildrøde hår og sine bukser, der holdes sammen med sikkerhedsnåle. 

Der er kun én ledig plads. Ved siden af Park. Smukke og cool Park. Som også er udenfor, om end på sin egen måde. Næste dag er pladsen ved siden af Park ledig igen. Og snart sidder de sammen hver dag. Langsomt får de øjnene op for hinanden og forelsker sig, sådan som man forelsker sig første gang, når man er 16 år. Eleanor og Park udspiller sig over et enkelt skoleår til lyden af The Smiths, U2 og Joy Division – og er et udsøgt nostalgitrip for alle, der har prøvet at være forelsket. 

“Holding Eleanor’s hand was like holding a butterfly. Or a heartbeat. Like holding something complete, and completely alive.” 

Tak for bogen, som er fra Gads Forlag. De følgende udtryk er helt, og holdent mine egne.

Min mening:
Jeg ved ikke hvor jeg skal begynde med den her bog. For den har så meget at byde på! Efter at jeg havde læst de første 50 sider blevet fanget af bogen. Og det var som om, at den var limet til min hånd. En aften måtte jeg tvinge mig selv til, at lukke bogen, da jeg så at den var blevet over 2. Tiden var bare fløjet afsted. Bogen har fået en masse omtale på rekord tid. Og jeg kan godt forstå hvorfor. For det er nok de fleste læsere, der kan tænke tilbage på sin første forelskelse, og får en eller anden genkendelse til det som Eleanor og Park føler.  

Jeg kan godt lide Eleanor. Hun er sej og hun kæmper. Jeg synes at man kommer helt under hunden på hende, og jeg synes hun er en man nemt kommer til at holde af. Dog kan jeg ikke lide de gange hun skubber Park fra sig. Men jeg har nemt ved at tilgive hende pga hendes usikkerhed, og det må heller ikke være nemt for hende. Med alt det hun må igemmen. Park åh Park. Hvor skal jeg begynde. Han er så sød og cool. Jeg blev hurtigt vild med ham. Jeg kan godt lide den måde hans følser ænder sig på i forhold til Eleanor, og hvordan han skridt for skridt udvikler forholdet i mellem dem. Han dummer sig også. Men han er villig til at gøre det godt igen, og mere til.  Jeg kan rigtig godt lide at bogens hanlig skiftes mellem de to personer. For jeg tror ikke at bogen vil have den samme charme, hvis man kun havde set det fra den ene af dem. Jeg kan ikke fordrave Eleanors mor. Det er lige før at jeg følger at hun er være en stedfaren. Mest pga at hun er så svag, og at hun ikke tager sig af sine børn. Hun er en der slet ikke burde få børn.

Alt i alt synes jeg at det er en fantastisk bog. Det er blevet til at mine farvorit bøger, og jeg kunne nemt finde på at læse den igen. Jeg kan rigtig godt lide bogen. Og jeg synes at det er en sjov at læse om 80’erne.. For det er ikke rigtig nogle tid, som jeg har læst så meget med. Det eneste minus ved bogen er slutningen. Jeg synes ikke at den passede til resten af bogen, og det virker som om forfatteren, skulle skynde sig med at få bogen færdig. Og jeg forstår ikke den handling hun har lavet, og jeg brude måske give den 4 stjerner i stedet for det jeg har givet den pga slutningen. Men fordi alt andet går op i en enhed, er bogen mere eller  minder perfekt i mine øjne , og jeg vil ønske at der var en serie, så man kunne læse mere om Eleanor og Park. 

stjerner

 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s