Filmene i 2013

Jeg har set så mange film i løbet af 2013. Så jeg vil svare de samme spørgsmål, som jeg gjorde til bøgerne. Jeg har tilpasset spørgsmålene så de passer det her emne. Men ellers vil de stor set være det samme. Jeg vil kun snakke om de film jeg har set i biografen. Men hvis du vil se, hvad jeg ellers har set i løbet af 2013. Kan du se dem her.

1. Den bedste du, du så i 2013? (Hvis du ikke kan vælge én, opdel gerne efter genre.)
The Hunger Games: Catching Fire, var klart den bedste film i sidste år. Jeg havde højeforveninger til den, og den skuffede bestemt ikke! Der var andre jeg havde en del forventninger til. Som fx The Host. Men jeg blev så skuffet over den -.- Spørge mig selv om de film folk der har lavet filmen, om de overhovdet har læst bogen.

Der var også mange der overraskede mig på den gode måde. Fx de 4 danske film, som jeg så i løbet af året Alle for to, NordvestI lossens time og Kvinden i buret. Jeg har aldrig været glad for danske film. Men det er vist på tide, at jeg ligger mine fordomme over mig. For jeg kan godt se, at vi er blevet bedre til at lave dem. Les Misérables, var også en ventede film for mit vedkommende, og den var også god, med alle de fantastiske skuespillere og musik der var med i filmen. Musikken har jeg hørt siden. Dog skulle der næsten gå over et halvt år før jeg så den igen.

Januar: Django Unchained
Februar: The Impossible 
Marts: The Host
April: Les Misérables
Maj: Anna Karenina
Juni: Den store Gatsby
Juli: Now You See Me
August: The Mortal Instruments: Dæmonernes by
September: Jobs
Oktober: Kvinden i buret
November: The Hunger Games: Catching Fire 
December: Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

  

2. Den film i 2013, du var spændt på men ville ønske, du havde elsket mere?
Jeg elsker bogen The Host. Selv om den er på de 700 sider, så har jeg alligevel læst den 2-3 gange. Faktisk vil jeg tilmed sige at det er min ynglings bog. Der for glædet jeg mig også til at se filmen, og jeg havde vildt høje forventninger til den. Detsvære skuffede den mig rigtig meget. Og jeg har kun set den ene gang i biografen, og jeg tvivler på om jeg overhedet kommer til at se den igen. Da jeg gik ud af biografen, spurgte jeg mig selv, om de overhovedet havde læst bogen, dem der havde lavet filmen. 

3: Mest overraskende film (på en god måde) i 2013?
Der var virkelig mange! fx alle de danske film jeg fik set i løbet af året Alle for to, NordvestI lossens time og Kvinden i buret. Jeg havde ikke de store forventninger til The Impossible og Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark. Men de overraskede mig begge to på hver deres måde. 

4. Den film, du anbefalede til flest mennesker i 2013?
Der må jeg vist sige The Hunger Games: Catching Fire. Den kom detsvære ret sent på året. Men det er klart den jeg har snakket mest om i løbet af året.  

5. Bedste serie, du opdagede i 2013?
Nu har jeg både Viaplay og Netflix. Og selv om, at de ikke har det største udvalg her i Danmark. Så fik jeg alligevel set nogle super fede serier som  Reaper, White Collar, Dollhouse, Nikita, Misfits, New Girl, Alcatraz og Kyle XY. Mange af dem havde jeg sikkert ikke set, hvis jeg ikke havde Viaplay og Netflix. Men De fleste af dem er rigtig gode.   

6. Nye favorit skuespiller, du opdagede i 2013?
Jeg blev hurtigt ret vild med Matt Bomer, som er med i White Collar. Jeg synes at han er en skøn skuespiller, og jeg vil klart holde øje med ham i fremtiden.

7. Den bedste film, som tog dig ud af din sikkerhedszone eller var en helt ny genre for dig i 2013?
Alle de danske film blev jeg ret overrasket over. Jeg ser dem ikke særlig tit. Men jeg vil klart se flere af dem. The ImpossibleThe Butlerog  3096 dage, er heller ikke nogle genre jeg plejer at se meget af. Men de var ret gode.  

8. Mest spændede og film og hvor tiden gik alt for hurtigt i 2013?
Django UnchainedDen store Gatsby og Thor: The Dark World. Var vildt gode. Og jeg vil ønske at de aldrig stoppede. Det samme med The Hunger Games: Catching Fire og Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark. Også selv om de varede omkring de 3 timer. Da de to var færdige, følte jeg at jeg lige havde sat mig ind i salen.

9. Film, du læste i 2013, som du højst sandsynligt vil gense i 2014?
The Hunger Games: Catching Fire! Den første har jeg set 6-7 gange bare på et år. og så vild som jeg var med den her, er jeg sikker på at det er en jeg kommer til at se igen. The Mortal Instruments: Dæmonernes by, var jeg også ret vild med, og hvis 2’eren kommer til næste år. Kommer jeg sikkert til at se den igen.

10. Favorit film plakater i 2013?
Jeg synes at der har været utrolig mange smukke forsider i år. Jeg elsker når en forfatter gør noget ud af deres bogs forside. Her kan i se nogle af de bøger, som jeg har elsket i 2013

Fotor0131172039

Jeg elsker film plakater, hvor man kan se den ene detajle efter den anden. Eller hvor man nærmest kan se hele filmens univers med de personer der er med i den. Første gang jeg så plakaten til The Hunger Games: Catching Fire, synes jeg at den var kedelig. Men jeg synes at den blev pænere og pænere for hver gang jeg så den. Dog tror jeg at den kunne havde været utrolig smuk. Hvis der var fyldt med detajler og at der var noget fra Katniss verden i baggrunden. 

11. Den smukkeste film, du så i 2013?
Familiens histoerie i The Impossible. Var utrolig smuk og rørende. Der for gik det hen og blev en utrolig smuk og enestående filmen for mig, selv om den var så grusom som den var. The Hunger Games: Catching FireAnna Karenina og Den store Gatsby. Var også smuk på mange måder. Men det var mere på den måde filmen blev lavet på. og det tøj de de havde på i filmen. 

12. Den film, der havde den største indflydelse på dig i 2013?
The Impossible og The Hunger Games: Catching Fire. Igen to helt fantastiske film. Se dem hvis du ikke har gjort det. For de er rigtig gode. 

13. En film, du ikke kan vente med at se, før den kommer på dvd?
The Hunger Games: Catching Fire. Den er så god! Jeg var også inde og se den to gange i biografen. Godt nok var den ene af gangen med nogle fri billetter. Men den var lige så god, anden gang jeg så den. Og jeg kommer helt sikkert til at se den igen.

14. Favorit sang fra en film i 2013?
Sangene fra Les Misérables, er fantastiske! Det er næsten lige før, at jeg beder kan lide sangene end selve filmen. Den sang jeg bedst kan lide fra filmen er klart “Do You Hear The People Sing” Jeg blev helt vild med den, og jeg har haft den på min farvorit spille liste siden jeg så den i biografen, og jeg elsker stadig at høre den. Faktsik er det lige før at jeg får gåsehud af den, og jeg synes at den er alt, alt for kort! One day more, og Master of the house (som jeg er glad for er med i filmen, fordi den er så munter) fra samme film, er også helt fantastik. 

 

15. første og sidste du, så i 2013?

Første: Django Unchained
Sidste: Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

16. Den film i 2013 med en scene, som du var ved at dø for at få lov til at diskutere med andre?  (et WTF moment, en episk afsløring, et saftigt kys etc. etc.) Undgå spoilere!
The Hunger Games: Catching Fire. Den var så spændende. Og der var så meget jeg gerne vil sige til fx min kusine. Første gang at jeg havde set den. Men det kunne jeg ikke, da jeg skulle ind og se den med hende. Hvor det var hendes første gang. Der udover har hun heller ikke læst bøgerne. Så det var lidt svært at snakke om den.

17. Favorit forhold fra en film i 2013? (hvad enten, det er romantisk eller venskabeligt)
Dem i About Time. Den var så sød, og det er sådan en man rigtig kan sukke af. Når filmen er færdig. Og de to der spillede parret i filmen var så gode og overbevisende. 

The Hunger Games - Catching Fire (Blu-ray) (Blu-ray)18. Favorit film i 2013, som er forsætter til en fra 2012?
The Hunger Games: Catching Fire, som er lige så god som den første. Jeg ved med 110% sikkerhed, at jeg kommer til at se igen. Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark overraskede mig også på mange måder. Faktisk synes jeg at den var bedre end den første. Og jeg glæder mig til at sem hvordan den sidste film. For at se om den er lige så god. 

19. En god serie, du læste så på baggrund, af en anbefaling fra én i løbet af 2013?
Dollhouse og Sherlock, har jeg op til flere gange fået anbefalet. Og jeg kan kun give folk ret i af de er nogle super fede serier. Folk snyder sig selv, hvis de ikke har set den. 

20. En film som du har set i biografen, som du kommer til at købe til din film samling
The Hunger Games: Catching Fire, kommer jeg til at købe lige så snart den kommer ud. Også skal jeg se dem begge to på en aften. The Mortal Instruments: Dæmonernes by, kommer jeg også til at eje. Men det bliver først når den kommer på tilbud. Det er ikke en jeg vil give fuld pris for.

Har i fået set nogle gode film i løbet af 2013?

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s