Dagens opskrift #7 Jødekager

Som i kunne læse i det her indlæg, havde jeg planer om at bage nogle Jødekager. Det var første gang at jeg selv skulle lave det. Men jeg synes at det gik rigtig godt. Jeg fandt en opskrift via Arlas hjemmeside, og den var dejlig nem og lige til. Det bliver ihvertfald ikke sidste gang at jeg bruger den.

Dagens Opskrift

13 

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 200 g koldt smør

Pynt:

  • 1 sammenpisket æg
  • Stødt kanel
  • Sukker
  • Mandler

fem

Dej: Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen. Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter). Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time. 

Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl dem med æg. Bland kanel og sukker sammen og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage. Flyt dem forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

5-6 min i oven på 200 c

Tips: Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget. Jeg dryssese selv nogle hakkede mandler på kagerne. Og jeg brugte sjove juleforme, så små kagerne ikke kun har form. Der står at man skal have dejen i 2 timer i køleskabet. Min stod natten over, og det var lige så godt. Jeg brugte rigtig smør i stedet for kærgården, og det gav en rigtig god smag! 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

 

2 thoughts on “Dagens opskrift #7 Jødekager

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s