Dødt løb af Charlaine Harris

Anmeldes til bøgerForlaget skriver

Sookie Stackhouse er vokset op med telepatiske evner og har fra en tidlig alder lært, at der er ting, hun ville ønske, hun ikke vidste. Og nu, hvor hun er voksen, er der også ting, hun ville ønske, hun ikke havde set – fx Eric Northman drikke fra en ung kvindes hals.

Da Felipe de Castro, vampyrkonge over Louisiana, Arkansas og Nevada, er i byen, kan Sookie ikke gøre andet end at holde mund om det, hun har set. Men at der under hans besøg dukker et lig af en ung kvinde op i Erics forhave, er højst uheldigt. Især da det viser sig at være samme kvinde, Sookie så ham drikke blod af.

Nu er det op til Sookie og Bill at opklare mordet, som Sookie går ud fra intet har med hende personligt at gøre. Men det har det så alligevel, for Sookie har en fjende, der har sat sig for at gøre hendes liv til et sandt helvede.

Goodreads | Forfatteren | Forlaget | Bogpriser| Amazon

Jeg elsker de her bøger og hele Sookie Stackhouse univers med de overnaturlige vænser og stemning. Det var en af de første bøger, som jeg læste med vampyr, og den her lidt rå stemning. Så der for har serien altid haft en særlig plads i mit hjerte. Dog må jeg ærlig indrømme at jeg var i tvivl om, jeg overhovedet vil læse den her bog. Fordi jeg var så skuffet over de sidste 2-3 bøger. Det må jeg ærlig indrømme at jeg, også blev i den her! Detsvære. Det er ikke kun i bogen der er et, “Dødt løb” jeg synes også at vores kære forfatter er løbet ind i et dødt løb, når det kommer til den her serie. Hun skulle være stoppet ved bog 10 eller sådan noget, hvor legen stadig var god. Det er trist at sidde, og skrive det her, når man altid har elsket serien. Men da jeg var færdig med bogen. Gav den mig sådan en tom følelse, og vil ærlig talt kun læse den næste bog, fordi det er den sidste i serien.

Sookie er som hun plejer at være. Hun vil gerne hjælpe andre. Så det ender med at hun, selv havner midt i hele mysteriet. Hun bruger en tid på at tænke over, at alle hendes menneskelig bekendte er ved at slå sig, ned med børn og bryllup. I mens hun stadig er i forhold med Eric, og om det så fantastisk, som hun giver udtryk for. Det kan jeg faktisk ret godt lide. Jeg kan også godt lide, at man for så mange indtyrk i, hvordan hendes hverdag er. Fordi man høre hendes hverdag rytme, tanker osv, Det er der mange andre forfattere der tit glemmer i deres bøger, hvilket er lidt trist.

Eric har altid været min favorit personer i den her serie. Men i den her bog virker han så svag! Jeg kan slet ikke se den stærke viking, som han hidtil har været. Han fisker hele tiden usikker, og i sidste ende, forventer han nærmest, også det er Sookie, der skal få ham ud af den knibe han sidder i. Bill og Sam træder mere og mere frem i bogen, og elsker den måde deres forhold er til Sookie. Der er forresten også mange andre bi personer, som vi får lov til at følge, hvilket jeg synes er ret skønt.

Til døden os skillerAlt i alt er bogen okay. Der er stadig nogle pluser og minuser, så der for får den også 3,5 stjerne. Den var ret lang tid om at komme i gang. Og der var mange spørgsmål der kørte frem og tilbage, i mellem personerne i bogen, som man skulle sidde og læse. De sidste 50-100 sidder begynder det at ske noget. Så jeg håber også at der sker noget mere i den næste bog, hvor det nu er den sidste. Den næste og sidste bog, kommer i næste måned. Det ender sikkert med at jeg vil læse den. Men det bliver ikke lige nu og her.

Dødt løbSookie Stackhouse serien:

 1. Død indtil solnedgang
 2. Levende død i Dallas
 3. Klub Død
 4. Død for verden
 5. Stendød
 6. Fuldstændig død 
 7. Alle sammen døde 
 8. Død og pine 
 9. Død og borte 
 10. Død i familien
 11. Dødvande
 12. Dødt løb 
 13. Til døden os skiller – Udkommer d 04-11-2013

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s