Serpina af Helle Ryding

Anmeldes til bøger

Forlaget skriver: Eventyrlig og spændende fantasy om den egenrådige Serpina, Klintekongen Mithrams ottende datter. Inspireret af danske folkesagn, mosekoner, elverfolk, lygtemænd, nisser og magtfulde sagnkonger.

Klintekongen Mithram hersker over de mægtige kridtklinter i landet Soria og bor med sine ni døtre i sin borg inde i klinten, hvor der er en frodig have og evig sommer. Han hjælper landets rigtige konge med at forsvare Soria mod fjender fra havet. Men han er også berygtet for sine vilde natteridt ud i landet med sin flok af døde krigere. Og han er frygtet for sin grusomme afstraffelse af de unge mænd, der sniger sig til et glimt af hans mange smukke døtre, der drager ud om natten som præstinder for at hjælpe de syge.

Kongens ottende datter, Serpina, er en egenrådig ung pige, der ser op til sin far, men dog ikke altid retter sig efter hans mange forbud. Især det der drejer sig om ikke at måtte tale med fremmede mænd. De ni døtre er – hvis de har bestået vandånden Undinens prøve – usårlige mod alt undtagen slangesværdet, et våben, der bliver båret af en dødsensfarlig fjende, som deres far konstant advarer dem mod. På hver af pigerne bor en edderkop, som hjælper dem med at spinde magiske spind, og som også er en ven, der altid er i nærheden.Men den gamle ærkefjende lurer på sin chance for at trænge gennem Kong Mithrams solide barrierer.

Serpina og hendes søskende fristes til at overtræde nogle af deres fars forbud, og pludselig er de alle ni en del af et farligt spil, der bliver helt anderledes skæbnesvangert, end det først ser ud til.

Goodreads | Forfatter | Forlaget | Bogpriser | Amazon

Det er over et år siden at jeg læste den Serpina. Så jeg havde bare planer om at lave et link til min anmeldes, men den er så dårlig skrevet, at jeg fik lyst til at skrive ent ny til jer. Jeg var ret positiv over hele den her nye verden som vi var trådt ind i.

Jeg var helt vild med at Serpina og hendes søskende har en hjælper som edderkop. Først synes jeg at det var en mærkelig idé at havde taget sådan et dyr, men den var også nyt og spændende. Persongalleriet er ret stort, og personerne fylder ind og ud af historien. Det gør at man lære dem at kende dem, hver og en bid for bid. Så selv om at det er en del personer i bogen, og at det godt kan virke lidt overskueligt i staten, så synes jeg at man kommer tæt på dem hen af vejen.

Detsvære kan jeg ikke give den mere, da bogen ikke fanget mig fra første side. Jeg skulle helt hen til omkring de 100 sider, før jeg ikke kunne spille den. Det er lidt ærgerligt, når hun har gjort et så stort et arbejde ud af bogen. Helle Rydings sprog og detaljer, har gjort at jeg er åbnet mere op for de danske forfattere . Der er da også læst en del i løbet af 2012, samt nogle få bøger i år. Serpina er den første bog i serien Klintespind. De to sidste udkommer her den 24 Maj.

Klintespind:

SerpinaUlvepigeMånebarn

Den her anmeldes er en del af Blog touren, hvis du vil se de andre mener om bogen kan du se det her: Frk. HymsBoglabyrintenSus’ bogblogBøger på Tværs. Helle er meget interserret i at være med så meget som muligt, så hun har givet jer lov til at stille de spørgsmål som i går rundt med, i kan gøre det på den her side, også skal Helle nok svare på dem så hurtigt som muligt. 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s