Den sorte ravns forbandelse af Helle Ryding

Originaltitel: Den sorte ravns forbandelse. Forfatter: Helle Ryding Serie: Morganas kilder #1
Forlag
: Nyt Nordisk Forlag. Sider: 351. Udgivet: 16-04-2012 Kilde: Fra forlaget.

Første bind i Helle Rydings kendte fantasytrilogi Morganas Kilder. Tidligere udgivet af Borgens Forlag – nu i pb genoptryk hos Nyt Nordisk Forlag. Serien er inspireret af gamle danske folkesagn.

Hvorfor har Elisa kræfter, hun ikke selv kan styre? Hvordan kan det være, hun altid ved, hvordan alle stjerner og planeter står på himlen? Og hvorfor vokser hendes hår hurtigere end alle andres?12-årige Elisa er ikke som andre mennesker. Da hun var spæd, efterlod hendes mor hende i en kurv foran herregården Svaneborg. Moderen forsvandt, og det samme gjorde et brev, der fortalte om en frygtelig forbandelse.

Goodreads | Forfatter | Forlaget | Bogpriser | Amazon

Tak for bogen som er fra forlaget. De følgende udtryk er helt og holdent mine egne. 

Jeg har længe kigget på den her bog da jeg var yngre, men jeg fik aldrig læst den, hvilket jeg fortryder i dag. For man skal helt klart være 10-15 år, for at man for det optimale af den her bog. Jeg kan enlig godt lide den verden vi er havnet i. Dog blev jeg forivret da jeg treode at det var en middelalder tiden vi levet i og lige pludselig høre vi både om biler og 3D billeder. Det virker også som om at Helle ikke rigtig selv, ved hvilken tid, hun vil have os i.

Vi får at vide at Elisa er tolv, men på nogle punkter virker hun som en der er ældre en sin alder, og på andre punkter virker hun hel barnlig. Jeg kunne ikke lide hende, og til tider synes jeg bare at hun var træls, jo længer man kom ind i bogen. De andre personer er fine nok, men man kommer ikke rigtig ind under huden på dem, hvilket jeg savner. 

Den sorte ravns forbandelse af Helle Ryding ISBN 9788717042636Jeg kan ret godt lide forsiden. Jeg synes at det ser spændende ud med pigen der er på saven. Samt de blå og og brune farver, de har givet den. Det vil være nok til at få mig til at tag den ned fra hylden. Det samme glæder når man har læst beskrivelsen af bogen, der for synes jeg også at det er ærligt at den er som den er. 

Helle Ryding sprog er let og læse, og det tror jeg også er vigtig, hvis man skriver til den mål gruppe. For mig manglede der et eller andet, for jeg blev ikke fanget af den. Jeg tror at det er en smag sag, for min veninde, der er over de 20 hun er helt vild med den, og nærmest havde sine arme i vejret da hun så at jeg læst den. Men igen så ved jeg heller ikke, hvor gammel hun var, da hun selv læste den.

Serien er en en serie på tre bøger. Jeg kommer ikke til at læse de to sidste, men man kan købe dem i butikkerne landet over. Jeg har set at du både kan få dem som en bog, og som lydbog. 

Morganas kilder:

Den sorte ravns forbandelse af Helle Ryding ISBN 9788717042636 De fire vinde af Helle Ryding ISBN 9788717042650 Regnbuestøv af Helle Ryding ISBN 9788717042629

Den her anmeldes er en del af Blog touren, hvis du vil se de andre mener om bogen kan du se det her: Frk. HymsBoglabyrintenSus’ bogblogBøger på Tværs. Helle er meget interserret i at være med så meget som muligt, så hun har givet jer lov til at stille de spørgsmål som i går rundt med, i kan gøre det på den her side, også skal Helle nok svare på dem så hurtigt som muligt. 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

One thought on “Den sorte ravns forbandelse af Helle Ryding

  1. Pingback: Helle Ryding Blog Tour

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s