Løbeild af Suzanne Collins

Originaltitel: Catching Fire. Forfatter: Suzanne Collins Serie: The Hunger Games#2
Forlag
: Alvilda. Sider: 442. Udgivet: 15-01-2013 Målgruppe: 16 +.

1

Bogpriser Amazon Gyldendal | Goodreads Suzanne CollinsEreolen| Netlydbog

“I’m going to wake Peeta,” I say.
“No, wait,” says Finnick. “Let’s do it together. Put our faces right in front of his.”
Well, there’s so little opportunity for fun left in my life, I agree. We position ourselves on either side of Peeta, lean over until our faces are inches frim his nose, and give him a shake. “Peeta. Peeta, wake up,” I say in a soft, singsong voice.
His eyelids flutter open and then he jumps like we’ve stabbed him. “Aa!”
Finnick and I fall back in the sand, laughing our heads off. Every time we try to stop, we look at Peeta’s attempt to maintain a disdainful expression and it sets us off again.”

Bedre end jeg huskede den.
Det er ikke første gang at jeg læser den her bog, (nok heller ikke den sidste) men jeg har sjovt nok aldrig fået anmeldt den, selv om at jeg både har læst den som en rigtig bog og som e-bog, og anmeldt de to andre bøger. Den her gang tog jeg den på lydbog. Jeg kunne næsten ikke huske noget fra bogen, så jeg synes faktisk at det var meget rart at få genopfrisket den, og jeg blev positivt overrasket over den. Jeg synes at den første del af bogen, var alt for langt, og jeg synes at det er trist at der ikke er mere tid arenaen, som igen er helt fantastisk beskrevet.

Kattua.
Lige fra første bog har jeg elsket Kattua. Hun var et friskt pust fra alle de andre hovedpersoner som man kender til, og jeg elskede hende som den her drenge pige artige type, med masser af mod. Jeg synes at det forsviner lidt i den her bog. Man kan tydeligt mærke at hun er blevet knækket efter spillet, og i den første del bruger hun meget af sin tid på at tænke over, hvordan hun bedst muligt kan beskytte dem hun holder af. Det er først i den sidste del i bogen at vi kan mærke hende igen, og den del er alt for lille.

Til gengæld bliver jeg mere og mere vild med Peeta, jo mere vi høre om ham, og jeg kan godt forstå at Kattua, har svært ved at vælge imellem ham og Gale. Der er også kommet nye personer i bogen, og gamle er blevet fjernet, men sjovt nok synes jeg ikke at det er overdrevet, på den måde som det var i Oprøreren

LøbeildLøbeildCover kommentar
Hvis jeg skal være helt ærligt så ved jeg ikke hvad jeg skal synes om coveret til bogen. Jeg elsker farverne, og ilden i baggrunden. Men jeg synes at pigen på billedet er ret grim lavet. Dog kan jeg stadig lide det her bedre end det originale, da jeg synes at det er ret kedeligt.

Jeg er helt vild med coveret til højere, og jeg kan ikke forstå hvorfor man ikke har valgt at beholde det, i stedet for det til venstre. Begge cover fanger mit blik, på den ene og den anden måde, og det er vel enlig også det som forlaget har haft i tankerne, da de lavede det.

Alt i alt
Synes jeg bogen er helt fantastisk, og jeg kan godt forstå at folk er så vilde med serien. Jeg lagde flere gange mærke til de små detaljer der var puttet ind i bogen, og jeg elsker at Suzanne Collins prøver at gøre den lidt mere morsom, selv om den er så alvorlig som den er. Et plus ved den her bog er, også at hun har givet sig tid til at beskrive deltagerne i spillet, hvilket jeg synes at hun manglede i den første bog.

Jeg glæder mig til at se filmen i biografen. Personligt håber jeg ikke at de har pillet for meget ved den, med at tag det ene væk fra det andet og bare laver filmen, som bogen er beskrevet og fortalt, lige som den første film. 

The Hunger Games:

Dødsspillet Løbeild Oprør

2 thoughts on “Løbeild af Suzanne Collins

  1. Det er en fantastisk bog! Måske ikke helt på højde med den første, men meget tæt på! Absolut en af de bedste serier, jeg har læst gennem de seneste fem år 🙂

    • Ja det siger du ikke! Jeg har det på samme måde, med bøgerne, men man skal næsten lave de 2 sidste, hvis man har læst den første.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s