Elin under havet af Sofia Malmberg

Originaltitel: Elin under havet. Forfatter: Sofia Malmberg Seire
Forlag
: Høst & Søn. Sider: 128. Udgivet: 07-03-2013 Målgruppe: 12 +.

1Graphic Novel. Elin leder efter et kampsportstræningscenter på internettet og får kontakt med træneren André. Han virker sød og vil gerne hjælpe hende.

André forklarer Elin, hvordan hun skal træne. Efter at have skrevet sammen en tid, foreslår han, at hun skal komme forbi træningscentret til en prøvetime. Men det viser sig, at André har helt andre tanker med mødet. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra Høst & Søn, men holdningerne er mine egne

En Graphic Novel
Første gang at jeg havde læste om Ellen uner havet, og hvad den handlede om, var min første tanke yes, endelig en der tør skrive en ungdoms bog med et vigtigt emne, men jeg blev hurtigt skuffet da jeg modtog bogen, for det viste sig at være en graphic novelle, hvor jeg havde regnet med at det var en helt normal bog.

Bogens stil minder rigtig meget om de her Manga bøger der var så populært for nogle få år tilbage, jeg læste dem selv den gang, men jeg er kommet videre, og jeg savnede noget dybde i bogen.

Hvem er Elin?
Jeg synes at det er svært at komme tæt på en person specielt, når det er sådan en her bog, som vi har med at gøre, og når der kun er få talebobler på siderne, op til flere af dem, er der slet ikke noget tekst. Men hun virker da som en okay person, som på nogle punkter når at få rykket sig til sidst i bogen. 

Elin under havet af Sofia Malmberg ISBN 9788763827768Cover kommentar
Jeg elsker bogens cover, selv om det er ret så enkelt som det er, så er det alligevel ret fint, med de små detaljer, som der er med fisken osv. Jeg kan rigtig godt lide de røde, sorte og hvide farver, og jeg vil se nærmere på den, hvis jeg så den i en butik. Dog vil hurtigt ligge den fra mig igen, pga bogens stil der ikke siger mig noget.

Der udover synes jeg også at det er træls at der er flere og flere forlag, der er begyndt at stoppe med at skrive bogens handling, på bagsiden, hvilket jeg ikke helt forstår, for det er det næste de fleste kigger på efter at de har taget den op i hånden. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der har lagt mærke til det?

Alt i alt
Synes jeg at det er en okay bog. Hvis jeg havde vist at det var en Graphic Novel, havde jeg nok ikke ville, sagt ja til at læse den, men når det er sagt, så synes jeg faktisk at der var nogle rigtig fine tegninger i og bogen tog mig max to timer at læse, så man er hurtigt igenmen den, og er sikker på at yengere person vil finde den sjovere at læse end jeg gjorde.

Bogpriser Amazon Høst & Søn | Goodreads Sofia MalmbergEreolen 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s