Stormvind af Kami Garcia

Originaltitel: Beautiful Creatures. Forfatter: Kami Garcia Seire: Caster Chronicles #1
Forlag
: Carlsen. Sider: 573. Udgivet: 25-10-2012 Målgruppe: 16+.

1Ethan tæller ned til den dag, hvor han afslutter Jackson High og kan flytte langt væk fra Gatlin, for én ting er sikkert: Der sker aldrig noget nyt i den lille, fordomsfulde sydstatsflække. Hans mor er for nyligt død i en ulykke, og hans far har buret sig inde på sit kontor i sorg, så hvad skulle holde ham tilbage? 

På det seneste er Ethan begyndt at have mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt. Det er blevet en besættelse for ham, og han føler sig både forelsket og lettere sindssyg på en gang. Da skoleåret starter, og den smukke Lena Duchannes dukker op, bliver pigen fra hans drømme pludselig lyslevende. Lena er befriende anderledes end alle piger på Jackson High, men også skræmmende. Hun bor hos sin onkel, den besynderlige eneboer Macon Ravenwood, i byens ældste ejendom – spøgelseshuset – og hun er fra første dag dømt ude af det lille samfund.

Ethan mærker øjeblikkeligt en stærk forbindelse imellem dem, som han ikke kan forklare eller modstå. De kan læse hinandens tanker og får stærke fortidssyner om en tragisk kærlighed under den amerikanske borgerkrig. Sammen afdækker de en verden i Gatlin, som er langt dybere og farligere, end Ethan i sin vildeste fantasi kunne have forestillet sig. Lena og Ethan er som skabt til hinanden, men der hviler en forbandelse over Lenas skæbne, som vil blive afgjort på hendes sekstenårs fødselsdag – og den nærmer sig.

The right thing and the easy thing are never the same.

For store forventninger
Da jeg hørte om den her bog en gang tilbage før jeg, synes jeg at den lød vildt spændende, og jeg kunne næsten ikke vente med at få finger i den og begynde at læse på den. Jeg fik da også hele to bøger af den, som jeg måtte bytte, da jeg selv havde købt den. Afslutningen er også god, og det er der det hele fede kommer frem, og du bliver overrasket gang på gang, problemet et bare at der er alt for mange sider, til du når der til, hvor der ikke rigtig sker noget, og der for tog det mig vildt lang tid og komme ind i den, faktisk tog det mig hele 3 måneder, hvor det normalt tager mig ingen tid at læse sådan en her bog.

Min veninde og jeg skal ind og se filmen i morgen. Jeg har hørt rigtig mange blande meninger om den. Nogle synes at den er rigtig god, hvor andre blev vildt skuffet, og nærmest beskrev at de sad med den så kaldte følelse som man havde, da man var inde og se den første Harry Potter film. Så der for har jeg valgt ikke have nogle forventninger til filmen, og bare tag den som den kommer.

En mandlig hovedperson
Fortiden er det ret populært at der er en kvindelig hovedperson, som vi har i vores bøger i dag, så da jeg så at det var en mandlig en blev jeg ret overraket, og tænkte at det vil trække bogen ned, men der tog jeg fejl ikke mindst fordi Ethan er en ret fed hovedperson, som man hurtigt kommer til at holde af, fordi han har alt det som en person i en bog skal have. En anden ting jeg også godt kan lide at se er at en mandlig hovedperson, kan være lige så hårdt ramt af kærlighed, som en kvindelig kan. Det gav et friskt pust, og frem over kunne jeg godt finde på at læse flere bøger,  med en mandlig hovedperson. 

Beautiful creatures - stormvindCover kommentar
Normalt kan jeg godt lide de cover. hvor det er  helt enkelte, med fx en mørk baggrund og så en eller anden fokus farve, der fanger ens blik. Lidt lige som det her, problemet er bare at jeg synes at det er for kedeligt og enkelt, og jeg kan ikke rigtig se, hvad motivet, har med historien at gøre. Dog vil jeg sige at bogens cover ser federe ud i virkeligheden, og jeg elsker den lilla skrift, som de har valgt at bruge.

Alt i alt
Synes jeg at det er en okay bog. Hvis jeg ikke havde så mange forventinger til den, tror jeg at jeg synes at den var berede. Jeg kan godt lide at de har holdt sig til et overnaturligt væsen og ikke tilføjet vampyr, feer osv, som der ellers er meget populært i ungdombøger fortiden. Jeg kommer sikkert til at læse de to sidste på et eller andet tidspunkt, men det bliver ikke her og nu.

Caster Chronicles Serien:

Mørke  

Bogpriser Amazon Carlsen | Goodreads Kami GarciaEreolen 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s