Død og borte af Charlaine Harris

Originaltitel: Dead and Gone. Forfatter: Charlaine Harris  Seire: True Blood #9.
Forlag: Lindhardt og Ringhof. Sider302. Udgivet: 16/01 2012. Format: E-bog.

Byen Bon Temps i Louisiana står til at blive rystet af chokerende nyt fra den overnaturlige verden: Lige som vampyrerne gjorde det før dem, er varskabningerne – mennesker med evnen til at transformere sig om til dyr – nu klar til at afsløre dem selv for resten af verden.

Sookie Stackhouse, der er bartender og kan høre de levende menneskers tanker, er bekymret over afsløringen, og det har hun god grund til, når man tænker på, hvordan indbyggerne i den lille by foragter alle med overnaturlige evner, inklusiv Sookie. Afsløringen bliver dog modtaget ganske roligt blandt de fleste, men helvede bryder løs, da liget af en myrdet varpanter bliver fundet på parkeringspladsen bag baren, hvor Sookie arbejder. Da liget viser sig at være Jasons kone, bliver Jason, Sookies bror, straks udpeget som hovedmistænkt. Sookie har dog større problemer at bekymre sig om, da hun finder ud af, at en ond fefyrste vil slå hende ihjel. 

Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen

Sin egen kamp
Sookie er først lige ved at vænne sig til sit nye, familie medlem, da der sker problemer og nogle er efter hende, (igen skulle man måske skrive) og hun må kæmpe for ikke at miste livet. Ja man hørt det før at Sookie kommer ud i problemer, med den ene eller anden art, men det der er noget nyt er at der er en der er personligt ude efter hende, og ikke fordi hun hælper i en eller anden sammenhæng, så hun selv kommer i fare, og det har jeg så vidt jeg husker ikke sket før i de 8 første bøger. Skriv endelig, hvis jeg tager fejl!. 

Sookie er ikke nem og få fat på, ikke kun på grund af hendes mod, men hun beder både om varulvene og vampyrerne om hjælp og de er der med det samme, pga alt det hun har gjort for dem i de tidligere bøger. Jeg kan godt lide at det er omvendt nu, at det er hende der har brug for hjælp og ikke omvendt. 

Mere Eric
Som der er i kendt i Charlaine andre bøger, sker der også en del ting i Sookies kærligheds liv, og det gør der også i den her bog. Eric kommer mere og mere ind i billedet, hvilket jeg kun elsker, da jeg har været på team Eric, fra bog 1 af. Dog synes jeg at det er en lidt vild måde han, får gjort det hele på, men det vil jeg ikke afsløre her. Sidst i bogen høre vi mere om Bill, hvilket jeg ikke helt forstår, da jeg troede at det var et overstået kapitel. 

Alt i alt.
Jeg kan rigtig godt lide den her bog, og jeg kan ikke se nogle fejl i den udover at bogen stopper så bræt som den gør, men det er vel for at vi skal have lyst til at læse den næste bog i serien. Om det virker? Helt sikkert! jeg kan ikke vente til at læse de to sidste bøger, der er så mange spørgsmål, som jeg håber at vi får svar på, så jeg er glad for at jeg ventede med at læse dem, til alle bøgerne var kommet, så jeg ikke skulle vente på dem til de blev udgivet. Hvis i ikke selv har læst bøgerne, synes jeg at i skal til at overveje at læse den, for det er det hele værd, du vil ikke blive skuffet.

Normalt plejer jeg godt at kunne se, hvem der er på forsiderne, men jeg kan ikke se, hvem det er på dem, på de to sidste bøger. Er der nogle der ved det? jeg har selv en idé på den her, men jeg jeg ikke finde ud af det med nr 8.

True Blood:

Død indtil solnedgang af Charlaine Harris ISBN 9788711426265 Levende død i Dallas af Charlaine Harris ISBN 9788711426272 Klub Død af Charlaine Harris ISBN 9788711426289 Død for verden af Charlaine Harris ISBN 9788711426296 Stendød af Charlaine Harris ISBN 9788711426326 Fuldstændig død af Charlaine Harris ISBN 9788711416419 Alle sammen døde af Charlaine Harris ISBN 9788711416426 Død og pine af Charlaine Harris ISBN 9788711406663 Død i familien af Charlaine Harris ISBN 9788711404843 Dødvande af Harris m.fl. ISBN 9788711404867

                              

One thought on “Død og borte af Charlaine Harris

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s